Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 46 516 600/ +36 30 847 4895
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 46 516 600/ +36 30 847 4895

A Környezet Védelméért díjátadó

2024. április 15-én, a Duna vizén ringatózó Európa Hajón került sor a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének 23. Országos Találkozójára és a Környezet Védelméért Díjátadó Gálájára. Ez egy olyan szakmai platform által adományozott nyilvános elismerés, amely a díjazottakat a legjobb hazai zöld innovációk és gyakorlatok, életművek közül is kiemeli, az ágazatban tevékenykedők számára pedig példaként szolgál. 

2023. évi díj vállalkozás kategóriájának nyertese a PURECO Kft., saját fejlesztésű termékekkel és szolgáltatásokkal, melyek kiterjednek a csapadékvíz-gyűjtés, -kezelés, -tárolás, visszaforgatás területére, szennyvízkezelésre.  
Ifjúsági kategóriájának díját Molnár-Dobrai Csenge vehette át, a  Youth4TheFuture projekt vezetője, illetve megalapította a Fiatalok a Fenntartható Fejlődésért Alapítványt, amely kuratóriumának elnöke is.   
Környezet Védelméért díj egyéni kategóriájának díját dr. Zlinszky János, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Teremtésvédelmi Kutatóintézete alapítója, számos hazai és nemzetközi szervezetben képviselte a környezetvédelem érdekeit, közreműködött az ENSZ Fenntartható Fejlesztési Céljai kialakításában és Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán Nemzetközi Vízpolitika és Vízdiplomácia témában, valamint a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tantárgyak tananyagfejlesztésében és oktatásában vesz részt.
A Szövetség elnöksége külön oklevéllel ismerte el a Compocity Kft. tevékenységét, akik olyan innovációval tört be a zöldiparba, amely kézzelfogható segítséget nyújt a vállalatok, közösségek, magánszemélyek számára, hogy a gyakorlatban tapasztalják meg saját, fenntartható életmódjuk formálásának lehetőségeit.

További információ: https://kszgysz.hu/szovetsegi-hirek/atadtak-a-2023-evi-kornyezet-vedelmeert-dijakat

Fotó: kszgysz.hu