Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 46 516 600/ +36 30 847 4895
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 46 516 600/ +36 30 847 4895

Befejeződött az árvízi biztonság növelését szolgáló projekt a Közép-Tisza völgyében

résztvevők

Az árvízi biztonság javítását tűzte ki célul az Országos Vízügyi Főigazgatóság és négy területi vízügyi igazgatóság konzorciumában, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, a Széchenyi 2020 részeként,  az Európai Unió és a Magyar Állam 7,459 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával megvalósult, öt vármegyét érintő projekt, amelynek zárórendezvényét 2023. november 27-én délután tartották Szolnokon. 

Az esemény résztvevőit Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, majd Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója mondott beszédet.

Láng István főigazgató úr 

Az egyes projektelemekről Szendrei Roland, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője, Lúczi Gergely, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese, Katona Marianna, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság szakaszmérnök-helyettese, valamint Lovas Attila, a házigazda Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója tartott előadást.

Szendrei Roland osztályvezető úr 


Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság működési területén a Hernád-völgyében, Hernádszurdok térségében a Bársonyos öntöző-főcsatorna négy nyílású beeresztő műtárgya , valamint Vizsoly térségében egy árvízvédelmi töltésbe épített zsilipes műtárgy rekonstrukciója valósult meg.

A Bársonyos öntöző-főcsatorna rekonstrukció előtti és utáni állapota

A Vizsoly, Malomárok-csőzsilip rekonstrukció előtti és utáni állapota

Bővebb információ a csatolt Sajtóközleményben érhető el.