Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 46 516 600/ +36 30 847 4895
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 46 516 600/ +36 30 847 4895

Víz Világnapja a gyerekekért a gyerekeknek

VV 9

2024. március 22-én a Víz Világnapja alkalmából a Miskolci Szakképző Centrum, Berzeviczy Gergely Technikumának tanulói keresték meg Igazgatóságunkat egy előadás megtartására. A diákok egy fenntarthatósággal kapcsolatos projekt keretében már foglalkoztak a tudatos vízhasználattal, így ennek köszönhetően is nagy érdeklődés övezte jelenlétünket. Prezentációnkban amellett, hogy bemutattuk az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság tevékenységét, főképp vízkészleteink megóvásának fontosságáról beszélgettünk a diákokkal.

A programot egy online kvíz zárta, melyen megmérethették tudásukat a fiatalok. Felkérésünket és a programokat a 11. osztályos diákok szervezték, amellyel nagy önállóságról és talpraesettségről tettek tanúbizonyságot. Az előadást lezáró (10 perc alatt „lezavart”) kvíz pedig nagyon jó példa volt a „ Z és az Alfa generáció” által kihasznált digitális tudás gyors és hasznos kamatoztatására, amely ez esetben az Igazgatóságunk részéről a versenyt első három helyezettjének összeállított ajándékcsomag megnyerését is jelentette.
Másnap, március 23-án, szombaton pedig a Miskolci Állatkert Víz Világnapját ünneplő rendezvényén volt vendég az ÉMVIZIG, ahol az „Afrika ház” és a lustálkodó oroszlánok melletti „állomásunkon” Igazgatóságunkat és a VÍZÜGY-et is képviselve vártuk az érdeklődőket. Miközben a gyerekek kirakták a jégtörő hajót ábrázoló és nagy sikert arató óriás puzzle-t, vagy színeztek, addig a Víz Világnapjáról, a víz fontosságáról és védelméről, valamint a Vízügyi Szolgálat tevékenységeiről beszélgettünk velük, illetve szüleikkel.    

A rendezvények készült képek az alábbi galériában tekinthetők meg:

Galéria - Víz Világnapja 2024